Te druk of te weinig DTP-kennis in huis?

Vraag het Studio Siam. Ik kom eventueel op locatie de werkdruk verlichten!

DTP staat voor Desk Top Publishing, vrij vertaald: publiceren vanaf het bureau. Mijn ervaring is dat studenten die net van de grafische school afkomen zich het liefst ‘ontwerper’ noemen en zich snel te goed voelen voor het ‘simpele dtp werk’, dat verbaast mij. Natuurlijk stort ik me ook graag op de creatievere kant van het vak, maar ik voel me zeker niet te goed voor deze werkzaamheden. Denk aan het corrigeren van al bestaand werk, terugkerende periodieken, magazines. Deze zijn vaak in de basis al ontworpen en moeten gevuld worden met aangeleverde kopij en beeld. Ik zie dan de uitdaging in dit zo efficiënt en typografisch verantwoord mogelijk uit te voeren. Ik vind het een verrijking als je het hele segment van het grafische ontwerpen kan bedienen. Uiteindelijk kun je daar de klant het beste mee helpen. Ik ben dus zeker ook inzetbaar als dtp-er, volgens mijn schoonvaders zegswijze:’Ik ben er niks te mooi voor!’

Met inmiddels meer dan 25 jaar ervaring, maakt dat er weinig opmaakgeheimen meer voor me zijn. Ik werk voornamelijk met de pakketten Indesign, Illustrator en Photoshop. Ik maak werk voor eigen klanten, maar werk ook voor bedrijven die hulp kunnen gebruiken. Drukke periodes opvangen zonder vast personeel in dienst te hoeven nemen. Personeelskosten zijn immers de grootste financiële post van een bedrijf. Er kunnen duidelijke afspraken gemaakt worden over de werkzaamheden, uren en de tarieven. Zo weet iedereen waar die aan toe is.

Kijk in mijn portfolio welke dtp-opdrachten ik al heb mogen maken.

De juiste programma’s onder de knie

Door jarenlange ervaring een enorme dtp-kennis opgebouwd

Als graficus werk ik graag met programma’s als Indesign, Illustrator en Photoshop. Deze programma’s zijn de basis voor een goede dtp-kennis. Maar ook met Quark Xpress heb ik vele dtp-uren gedeclareerd. Heb je een te hoge werkdruk en hulp nodig? Bel me en ik kom je helpen. Ik kan op locatie komen werken, maar kan thuis ook prima uit de voeten. Net wat er nodig is om de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

  • Indesign
  • Illustrator
  • Photoshop
  • inzetbaar op locatie
  • gebruik van eigen hardware
  • eigen software licentie

Heb jij een grafische uitdaging voor me? We bespreken hoe je met de onderneming het beste kan communiceren naar klanten. Ik ga graag voor je aan de slag!

Icons-grafisch

GRAFISCH ONTWERP

Is de werkdruk te groot? Ik help je uit de brand met dtp in drukke periodes of bij specifieke opdrachten als deze dtp-kennis niet in huis is.

Icons-dtp

DTP

Wil je meer weten hoe ik je kan helpen met de digitale snelweg? Op zoek naar een manier om je bedrijf op een juiste manier online te presenteren? Ik vertel het je!

Icons-web

WEBDESIGN

Te druk om zelf te dtp-en?

Ik zet graag mijn dtp-kennis in. Stuur me een berichtje.

Kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.

STUUR BERICHT